Двама гросмайстори попаднаха в топ 5 на анкетата Треньор на

...
Двама гросмайстори попаднаха в топ 5 на анкетата Треньор на
Коментари Харесай

Двама гросмайстори в топ 5 за Треньор №1 на България

Двама гросмайстори попаднаха в топ 5 на анкетата Треньор на България, проведена от в. „ Труд “. Единият е Живко Жеков, персонален треньор на Нюргюл Салимова, втора на международната купа, която си обезпечи присъединяване и в Турнира на претендентките за международния трофей следващата година.
Тя бе и част от тима, спечелил европейската купа. Другият е Петър Арнаудов, който води отбора на континенталния шампионат в Будва (Черна гора), завърнал се триумфално на международната сцена след 10-годишна пауза.

В 40-то издание на анкетата гласове за топ 5 събра и Николай Вакареев, извел плувеца Петър Мицин до световни иевропейски титли, както и до планетарен рекорд при юношите. В петицата е също Ивайло Борисов, наставник наалпиеца Алберт Попов, който стигна до подиум на световна купа след ерата на Петър Попангелов, с третото мястов слалома в Палисейдс Тахоу (САЩ). Номиниран е и футболният специалист Илиан Илиев, поел националния отбор в тежък миг и прекъсал серията от загуби в евроквалификациите. А след това извел „ Черно море “ до лидерското място в шампионата на страната. 

В допитването участваха 37 медии, които посочиха имената на 18 треньори. 

През предишния сезон за №1 бе определена Весела Димитрова, треньорка на ансамбъла по художествена гимнастика.

Награждаването ще бъде в първите дни след Нова година. Тогава ще бъдат отличени и 10-те най-хубави спортисти за 2023-а в анкетата, проведена от „ Нове АД Холдинг “.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР