Двама граждани на Обединеното кралство и един мароканец, които са

...
Двама граждани на Обединеното кралство и един мароканец, които са
Коментари Харесай

Русия обмисля смъртно наказание за пленени бойци от Донбас

Двама жители на Обединеното кралство и един мароканец, които са се сражавали на страната на Украйна в източната част на Донбас, могат да бъдат наказани на гибел, оповестяват подкрепяни от Русия бунтовници, представени от съветската осведомителна организация “Интерфакс”.

Виктор Гаврилов, чиновник в основната прокуратура на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР), споделя, че наказателното следствие “е приключило” и – като се има поради, че се води война – обвинените може да получат смъртно наказване.

Гаврилов разпознава двамата хванати британци като Шон Пинер и Андрю Хил, а мароканският жител е назван като Садун Брахим.

Съобщава се, че ДНР е въвела смъртното наказание на територията, заграбена от Украйна през 2014 година

48-годишният Шон Пинър и още един британец, 28-годишният Ейдън Аслин, бяха хванати през април, до момента в който защитаваха югоизточното украинско пристанище Мариупол, което понастоящем е в ръцете на Русия.

На фрагментите, показани по-късно по съветската държавна телевизия, се вижда, че и двамата имат натъртвания по лицето, което накара фамилиите им да призоват за съблюдаване на Женевската спогодба.

Г-н Пинер, родом от Бедфордшир, живее в Украйна от 2018 година

Също през април Русия разгласява видеозапис на мъж, за който съобщи, че се споделя Андрю Хил и че се е предал на съветските войски.

Мъжът, който се виждаше облечен във военна камуфлажна униформа, сподели, че е от Плимут и има деца и сътрудник.

Министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън прикани Москва да се отнася към пленените английски бойци “хуманно и състрадателно”, напомня BBC.

През април държавните медии демонстрираха марокански жител в съветски арест, който се споделя Садун Брахим. Смята се, че той е учил в Киев преди Русия да нахлуе в Украйна на 24 февруари.

В Женевската спогодба се показва, че военнопленниците би трябвало да бъдат предпазени “от актове на принуждение или заплашване, както и от обиди и обществено любопитство”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР