Двама граждани на Кралство Нидерландия са задържани за 72 часа

...
Двама граждани на Кралство Нидерландия са задържани за 72 часа
Коментари Харесай

Задържаха двама холандци за контрабанда на 16 тона прекурсори във Варна

Двама жители на Кралство Нидерландия са арестувани за 72 часа с разпореждане на Окръжната прокуратура във Варна. Обвинени са за контрабанда на три типа прекурсори с общо тегло 16,222 тона.
От 26 януари 2017 до 16 март 2018 година посредством подправени документи двамата внесли през границата на България на митнически пункт Варна-запад без разрешението на митническите управляващи на три пъти прекурсори за произвеждане на опиати.
Първото количество е 4,297 тона прекурсор PMK, второто е 7,525 тона препрекурсор APAA. При третия случай на контрабанда през българската граница количеството импортиран прекурсор от типа APAAN е било 4,400 тона. Контрабандата е пристигнала на пристанище Варна-запад с кораби.
По досъдебното произвеждане под управлението на Окръжната прокуратура във Варна за откриване на контрабандата в изключително огромни размери е работено интензивно с сътрудници на ДАНС, чиновници на организация "Митници " и Дирекцията на Националната полиция. Решаващо за откриване на причинителите и тяхната незаконната активност е присъединяване на прокурори от Международния отдел на ВКП. Случаят е регистриран като интернационален проблем в EUROJUST -Хага.
Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския областен съд за взимане на непрекъснати ограничения за неотклонение "Задържане под стража " по отношение на двамата непознати жители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР