Двама граждани на Ирак - на 19 и 23 години,

...
Двама граждани на Ирак - на 19 и 23 години,
Коментари Харесай

Заловиха двама иракчани край Генерал Тошево, опитали да преминат границата незаконно

Двама жители на Ирак - на 19 и 23 години, арестувани при опит да преминат българската граница в землището на село Росица, община Генерал Тошево, са привлечени към наказателна отговорност, оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. Районният съд в Генерал Тошево е наложил най-тежката мярка за процесуална насила по отношение на чужденците - задържане под стража.

Младите мъже са открити на българо-румънската граница на 1 септември. Задържани са от граничните управляващи при опит да изоставен България на нерегламентирано място. Двамата са влезнали в страната също без позволение от съответните органи, показват от Апелативната прокуратура.

При изясняване на самоличността на нарушителите излиза наяве, че Р.Х. /19 г./ към този момент е бил залавян в България през 2017-а, когато като малолетен е наказан за същото закононарушение. Изтърпяването на присъдата е отсрочено с три години изпитателен период. На иракчанина е наложено и публично неодобрение, изпълнено посредством обява в локален вестник.

По случая от 1 септември е формирано досъдебно произвеждане като осъщественото закононарушение се проверява под управлението на прокурор от териториалното поделение на държавното обвиняване в Генерал Тошево.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР