Двама гей мъже в Иран бяха екзекутирани, след като прекараха

...
Двама гей мъже в Иран бяха екзекутирани, след като прекараха
Коментари Харесай

Иран обеси двама гейове

Двама гей мъже в Иран бяха екзекутирани, откакто прекараха шест години в пандиза в очакване на осъществяване на смъртна присъда.

Мехрдад Каримпур и Фарид Мохамади бяха обесени в затвор в северозападния град Мараге, на към 310 благи от столицата Техеран, където бяха наказани, оповестява " Дейли мейл ".

Самоличността на мъжете беше доказана в репортаж на осведомителната организация за правозащитници HRANA в неделя.

Активистът за правата на ЛГБТ Питър Тачъл също сподели пред изданието, че изтезанието следва „ дългогодишна политика на убийства на гей мъже, постоянно след съмнителни обвинявания и несправедливи процеси ", които бяха наказани от Amnesty International и Human Rights Watch “.
свързани новини5949на 09.01.2022
„ Международната общественост би трябвало да наложи наказания по Магнитски на чиновниците на режима, съдиите и чиновниците на пандизите, които са разрешили тези изтезания – и на тези, виновни за многото други случаи на корист с правата на индивида в Иран “, прибавя той.

През май предходната година 20-годишната Алиреза Фазели Монфаред, която се дефинира като гей и беше отвлечена от няколко родственици от мъжки пол и убита в Ахваз, провинция Хузестан в Иран.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР