Двама германски граждани с руски произход са арестувани в Германия

...
Двама германски граждани с руски произход са арестувани в Германия
Коментари Харесай

Двама германци от руски произход са арестувани, готвели саботажи срещу военни обекти

Двама немски жители с съветски генезис са задържани в Германия по съмнение в подготовката на саботажи против военни обекти във Федералната република. Според прокуратурата те са проучвали и фотографирали подготвяни за Украйна военни доставки, като са предавали информацията на съветските служби.

Главният прокурор Йенс Ромел е повдигнал обвинявания в шпионаж за Русия, бойкот и тероризъм, заяви немската социална телевизия АРД, представена от БНР.

Разследващите в Бавария настояват, че двамата мъже на 37 и 39 години са подготвяли бойкот на доставки на оръжия от Германия за Украйна.

От октомври предходната година Дитер С. е правил огледи на железопътни трасета и друга сериозна инфраструктура, в това число военни бази на Бундесвера и на американската войска.

Според обвиняването той е предавал събраната информация на взаимозависимост на съветските служби в Германия. От март тази година в наблюденията се включва и Александър И. Известно е, че двамата са воювали сред 2014 и 2016 година на страната на Русия в украинската Донецка област.

Прокуратурата приравнява това с присъединяване в задгранична терористична организация, което се счита за дипломатически внимателно решение, защото по този метод така наречен Донецка национална република се приравнява към терористична организация.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР