Двама европейски дипломати бяха официално изпратени на мисия в Каракас,

...
Двама европейски дипломати бяха официално изпратени на мисия в Каракас,
Коментари Харесай

ЕС изпраща двама дипломати на мисия във Венецуела

Двама европейски дипломати бяха публично изпратени на задача в Каракас, с цел да се опитат да оказват помощ за подписване на съглашение сред властта и опозицията във Венецуела и да може да бъдат проведени "честни и приобщаващи " парламентарни избори, разгласи през днешния ден европейската дипломация, представена от Франс прес.

Става дума за дребна задача на двама дипломати от службата за външни работи. Те ще се срещнат с представители на всички противостоящи страни - държавното управление, опозицията, гражданското общество, частния бранш и църквата, и се чака да се върнат идната седмица, сподели Набила Масрали - говорителка на Жозеп Борел.

В понеделник Борел осведоми страните членки за изпращането на задачата по време на срещата на външните министри в Брюксел и я разгласи обществено, акцентира Масрали.

Европейският съвет единомислещо поддържа решението на Международната контактна група за Венецуела да продължи договарянията. Целта е намиране на решение, позволяващо изпращане на задача от наблюдаващи на изборите, изясни тогава Борел.

Над 2000 души са били убити тази година в бедните квартали на Венецуела по време на интервенции по сигурността, извършени от управляващите, заяви през днешния ден Организация на обединените нации, представена от Агенция Франс Прес.

Обезпокоена съм от повишения брой умряли младежи в бедните квартали, след интервенции по сигурността във Венецуела, съобщи висшият комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Мишел Бачелет пред Съвета по правата на индивида в Женева.

В моя офис са регистрирани 711 умряли от юни до август, което прави общо над 2000 смъртни случаи от началото на 2020 година, добави Бачелет.

От тези общо 2039 случаи 11 са били дами, а междинната възраст на умрелите лица е 26 години, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР