Двама екстремисти се самовзривиха днес в Тунис след престрелка със

...
Двама екстремисти се самовзривиха днес в Тунис след престрелка със
Коментари Харесай

Екстремисти се самовзривиха в Тунис след престрелка със силите за сигурност

Двама екстремисти се самовзривиха през днешния ден в Тунис след престрелка със силите за сигурност в град Джилма, на 250 км южно от столицата Тунис, заяви Ройтерс, като се базира на туниското вътрешно министерство.
Екстремистите се самовзривилиа, откакто били обкръжени от силите за сигурност, които щурмували скривалището им в града, се споделя в изказване на вътрешното министерство.
След въстанието против автократичния водач Зин Абидин бен Али през 2011 година, Тунис води битка с екстремистки групировки, настоящи в отдалечени региони покрай границата с Алжир.
По данни на локалните управляващи близо 3000 тунизийци са се включили към "Ислямска страна " (ИД) и други джихадистки групировки в Ирак, Сирия и прилежаща Либия, а високата безработица провокира безредици в южните и централни региони през последните години.
Африканската страна претърпя три огромни терористични офанзиви през 2015 година, в това число две против туристи, първата против музей в столицата Тунис, а втората на плаж в Сус.
Мишени на третото нахлуване станаха президентски гвардейци в столицата, 12 от които бяха убити. Отговорност и за трите офанзиви пое ИД.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР