Двама души загинаха вчера, след като малък самолет падна в

...
Двама души загинаха вчера, след като малък самолет падна в
Коментари Харесай

Самолетът, паднал край Оризари, летял 7 години без да даде дефект

Двама души починаха през вчерашния ден, откакто дребен аероплан падна в землището край стадиона на пловдивското село Оризари. Там е имало проява на дронове и самолетът е бил част от мероприятието. Машината е трябвало да направи заход, само че по време на захода едно от крилата се чупи и тя се разрушава.

Двуместният аероплан е летял ниско над стадиона, трябвало е да поздрави участниците в надпреварата, когато при издигане на височина машината чупи крилото си.

Самолетът е паднал напълно близо само че стадиона, до коритото на река Марица, само че пожарната към този момент е изтеглила самолета.

Пилотът е бил извънредно умел, фен, само че с всички нужни курсове и даже имал документ за инструктор, обучил е десетки други водачи. Машината е била съединена от самия него, летяла е повече от 7 години без да даде никакъв недостатък.

Разследващите на случая занапред ще обясняват каква е повода за него – това може да е и изхабяване на материала.

Христо Христов, началник на следствие на авиационни събития, изясни пред Би Ти Ви, че това са така наречен самолети – китове. „ Има правомерни хора, които да го сглобят по избрани схеми, а по-късно се вършат тествания при избрана стратегия, ревизира се от комисия, която му дава летателна валидност ”, сподели още той и уточни, че ще се изследва за какво се е стигнало до прекършване на крилото.

Разследването е поето от Националната следствена работа, срокът, за който да се стигне до аргументите за случая, е много дълъг - една година. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР