Двама души загинаха след експлозия на прототип на хибриден автомобил

...
Двама души загинаха след експлозия на прототип на хибриден автомобил
Коментари Харесай

Прототип на хибридна кола избухна и уби двама души в Неапол

Двама души починаха след детонация на първообраз на хибриден автомобил в Неапол.

Инцидентът е станал предходната седмица, а колата е тествана със средства на Европейския съюз, оповестява Reuters.

Тя е била създадена по плана Life-Save, имащ за цел да трансформира колите с стандартни мотори с вътрешно горене в хибридни транспортни средства, работещи най-малко частично със слънчева сила, добавя организацията.

Едната от жертвите е Мария Витория Прати, откривател в Националния съвет за научни проучвания (CNR) на Италия. В колата дружно с нея е бил стажантът Фулвио Филаче, който е умрял в болничното заведение " Кардарели " в Неапол.


Facebook/Ultimora.net

Прокурорите се пробват да схванат какво е предизвикало детонацията, само че към този момент следствието им не е ориентирано към съответен обвинен, заяви осведомителна организация АНСА.

Изразявайки " огромен потрес и тъга от загубата ", CNR съобщи, че стартира вътрешен одит за трагичния случай и сътрудничи на следствията.

CNR отдаде респект на Прати като " ослепителен откривател " и " престиж в региона на проучването на излъчванията и потреблението на различни горива ".

Според Фейсбук страницата на Life-Save, планът е финансиран от програмата LIFE на EK. След случая уебсайтът на компанията беше деактивиран, добавя Reuters.

Водеща роля в плана Life-Save имаше eProInn, обособена компания на Университета в Салерно, Южна Италия.

Работата й беше фокусирана върху модернизирането на стандартни коли със слънчево-хибридни задвижвания.

Нейна патентована концепция е да оборудва елементарни серийни коли с спомагателни електрически мотори, които се зареждат от батерия и слънчеви панели, инсталирани на покрива и капака, добавя организацията.

 

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР