Двама души загинаха при експлозия в Северна Унгария, предаде Ройтерс. Сред

...
Двама души загинаха при експлозия в Северна Унгария, предаде Ройтерс.
Сред
Коментари Харесай

Експлозия в Унгария взе живота на двама души, сред които и полицай

Двама души починаха при детонация в Северна Унгария, съобщи Ройтерс.

Сред жертвите има и служител на реда. Няколко души бяха ранени при гърмежа, станал по време на полицейска интервенция в северния град Естергом.

Според маджарски медии гърмежът е станал в къща в предградията на града, намиращ се покрай границата със Словакия, в миг, в който полицията се била отзовала на сигнал за опасност там. При детонацията е бил погубен индивидът, който е бил източникът на опасността и който към момента не е разпознат.

Местните медии допълват, че до случая се стигнало, когато полицията била извикана от родственици на душевен невменяем мъж, заплашвал да провокира гърмеж. Когато полицията пристигнала в дома му, мъжът излял бензин пред газови бутилки и ги възпламенил.

Инцидентът притегли вниманието, тъй като в същия град се организираше съвещание на парламентарната група на партията на Орбан ФИДЕС. 

Във Facebook унгарският министър председател изрази съболезнования за гибелта на служител на реда по време на осъществяване на служебните му отговорности, само че не загатна съответно за случая в Естергом.

Според локални медии измежду ранените при детонацията имало и няколко служители на реда, които били откарани в болница.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР