Двама души загинаха, над 250 души са ранени след серия

...
Двама души загинаха, над 250 души са ранени след серия
Коментари Харесай

Две жертви и стотици ранени след серия от трусове в Иран

Двама души починаха, над 250 души са ранени след серия от три трусове, първото с магнитуд 6,0 по Рихтер, които разлюлаха тази нощ Западен Иран.

Загиналите са възрастен мъж и бременна жена.

Епицентърът на подземните земетресения е бил на 87,8 км северозападно от ирански град Керманшах с население близо 621 000 души. Огнището на земния трус е бил на дълбочина 10 километра.

По данни на Геологическия институт на Съединени американски щати е имало и други две трусове с мощ 4,4 и 4,2 надлежно с епицентър край град Джаванруд в провинция Керманшах.

Подземните земетресения са били усетени в Багдад, само че за момента няма данни за жертви и вреди в града.

#CCTV #Footage shows moment earthquake hits TazehAbad; M6.0 #Earthquakes, Kermanshah province, #Zagros Fold and Thrust Belt, west #Iran
02:43 Local Time@LastQuake pic.twitter.com/o9KRZBR092
— Ehsan Kosari (@ehsan_seismo) 26 август 2018 година
Мохамад Реза Амириан от локалната организация на Червения полумесец твърди, че са усетени минимум 21 вторични труса. Според него е допустимо да зародят проблеми с достъпа до питейна вода, защото водопроводните мрежи в редица обитаеми места са развалени. Засега не е основана нужната организация за разпределяне на храна и палатки.

Губернаторът на провинция Керманшах Хушанг Базванд заяви за медиите, че в някои села в региона е прекратено електричеството, само че като цяло обстановката е под надзор и не е желано подпомагане от прилежащи провинции.

С настъпването на утрото сведенията за броя на потърпевшите непрекъснато се трансформират. По-рано иранската телевизия „ Прес ТВ “ заяви за 140 ранени, а преди този момент информацията беше за един умрял и 58 ранени.

#BREAKING
Reports indicate a 6.1 magnitude #earthquake hitting western #Iran
People have rushed to hospitals
The number of injuries are increasing pic.twitter.com/aOTOBXfxYZ
— mahsti25 (@mahsti25metana1) 26 август 2018 година
Геологическата работа на Съединените американски щати заяви, че земетресението е било с магнитуд 6 или 6,1 по скалата на Рихтер, а епицентър е бил на дълбочина 8,3 км и на разстояние 87,8 км северозападно от град Керманшах, който е населяван от към 621 хиляди души.

Медиите в Ирак оповестяват, че жителите на Багдад, провинция Киркук, Сулеймания, Дияла, Дахук, Ербил и други региони на страната също са усетили труса.

През ноември 2017 година опустошително земетресение от 7,3 по скалата на Рихтер лиши живота на 620 души в иранската провинция Керманшах и осем в прилежащ Ирак.

8/25/2018 -- Large Earthquakes strike Mideast Iran + Alaska -- Global seismic unrest underway - YouTube https://t.co/wsbozqVfqt
— Boosbazaar (@boosbazaar) 26 август 2018 година
Iran earthquake: Two killed as strong tremors rattle Kermanshah https://t.co/UG7F4nN7Mh pic.twitter.com/kDNIcNKNeL
— Al Jazeera News (@AJENews) 26 август 2018 година
Вижте още по тематиката:

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР