Двама души загинаха и десетки са ранени след като ураганът

...
Двама души загинаха и десетки са ранени след като ураганът
Коментари Харесай

Ураганът Харви взе жертви в САЩ

Двама души починаха и десетки са ранени откакто ураганът Харви връхлетя крайбрежието на американския щат Тексас. Стотици хиляди са останали без електричество. Към момента управляващите оповестяват за по-големи вреди в региона на град Рокпорт, където ураганът удари сушата, предава БНР.

Жертвите, за които управляващите осведомят са мъж, умрял при пожар в постройка, до момента в който екипи са опитвали до го спасят в град Рокфорт и жена в град Хюстън, удавила се при наводненията. Официални лица в Рокфорт, с население към 10 000, загатват за доста разрушени здания. В един от случаите след сриването на покрива на дом на възрастни хора там, за отнасяне на пострадванията им живеещите са били заведени до близкия затвор.

Въпреки, че малко след връхлитането си под формата на мощен вихър Харви бе намален в категорията „ тропическа стихия " заплахата не е отминала. Със себе си той носи проливни дъждове, които се чакат да провокират пагубни наводнения. Синоптиците означават, че метеорологичната система се движи доста постепенно и ще остане по крайбрежието на Тексас в идващите няколко дни като най-застрашен е регионът в триъгълника сред Хюстън, Сан Антонио и Корпус Кристи, където жителите се готвят за историческо повишаване равнището на водата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР