Двама души са загинали след взрив в кислородната система в

...
Двама души са загинали след взрив в кислородната система в
Коментари Харесай

Двама са загинали след взрива и пожара в Пирогов

Двама души са починали след гърмеж в кислородната система в болница " Пирогов " в София. След гърмежа е зародил пожар, напомня news.bg.

``
реклама

Инцидентът е станал към 3.45 ч. в стая на Второ вътрешно поделение, която се намира на втория етаж в болничното заведение. Вследствие на гърмежа има и срутена стена в отделението.

Пожарът е бил сподавен в границите на 40 минути.

15 души са били обгазени от дима на пожара. Няма заплаха за живота им. 

Екипи на полицията и пожарната изтеглиха пациентите, които се намират в отделението на болничното заведение - към 60 души. Част от тези, които са най-трудно преносими, са били изнесени на ръце. Реакцията на лекарите в болничното заведение е била безупречна. 

Загиналите са двама души, кото са били пациенти на болничното заведение на 55 и 68 години. Близките им са известени.

От болница " Пирогов " откриха гореща телефонна линия за близки на техни пациенти, само че насочат молба да звънят единствено родственици на лежащи във Вътрешното поделение.

4 коли за спешна помощ са изпратени пред болничното заведение. Военномедицинска академия също е изпратила своя кола за спешна помощ, оповестиха от лечебното заведение.

Вътрешният министър Младен Маринов изключи злонамерено и външно деяние за предизвикателство на случая. По думите му защитата на болничното заведение е извънредно добра.

Заместник-директорът на болница " Пирогов " Николай Габровски посочи, че повода за случая се обяснява:

" По принцип огромна част от болните в това поделение са на кислородна терапия, тъй че там е обикновено да има нараснали равнища на О2. Най-важното е, че при съществуване на близо 100 души в тази постройка всички все още са в положително положение, няма в допълнение потърпевши отвън хората, които са били на мястото на този случай. Всички са преместени по други структури и отделения. Болницата продължава да действа доколкото е допустимо при естествен режим. Останалите пациенти са в положително компесирано положение. Провеждат се спомагателни проучвания на по-тежко болните дали има някакво въздействие. "

Районът пред болничното заведение е отцепен. На място е вътрешният министър Младен Маринов и министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, както и шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев.

На място са изпратени 12 пожарни, 32 пожарникари и 36 служители на реда, посочи шефът на Пожарната старши комисар Николай Николов: " Това е поделение за тежко заболели хора. Поздравявам личния състав за това, което е направил. Спасени са десетки човешки животи. Ситуацията е под надзор. "

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР