Двама души са загинали след предполагаемо нападение от мечка гризли

...
Двама души са загинали след предполагаемо нападение от мечка гризли
Коментари Харесай

Мечка гризли уби туристи

Двама души са починали след хипотетично нахлуване от мечка гризли в канадския народен парк „ Банф “, оповестиха публични лица.

Националният парк „ Банф “ е известна атракция за туристите, прочут с живописните си тюркоазени води. Той е дом на стотици скотски типове, в това число мечки гризли, вълци, лосове и други

Сигналът е подаден към 20:00 ч. в петък, откакто особено устройство демонстрира нахлуване от мечки. В предизвестието се споделя, че случаят е станал в региона на долината на река Ред Диър в парка, който се намира в канадските Скалисти планини.

„ Парковете на Канада неотложно активизираха екип за реагиране при нахлуване от диви животни. Метеорологичните условия по това време обаче не разрешават потреблението на хеликоптер и екипът за реагиране пътува по мрачно до мястото на случая.

Там спасителите откриват две тела и нападателна мечка гризли.

Служители на парковете на Канада са евтаназирали мечката от съображения за сигурност.

Смъртоносното хипотетично нахлуване на гризли в Канада се случва единствено няколко седмици, откакто в Монтана беше евтаназирана мечка гризли, обвързвана със гибелта на жена през юли покрай Уест Йелоустоун. Тогава мечката и дребното ѝ нахлуват в къща през прозореца и взимат резервоар с кучешка храна, написа bTV.

През 2020 година същата мечка е ранила човек покрай държавния парк „ Хенриз Лейк “ в Айдахо. Мъжкото мече, което се е намирало наоколо до възрастното гризли, е хванато и е откарано в рехабилитационния център за диви животни, преди да бъде трансферирано в зоологическа градина, оповестиха чиновниците.

Миналия месец част от националната гора Къстър-Галатин край Биг Скай, Монтана, беше затворена, откакто човек беше атакуван от мечка гризли по време на лов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР