Двама души са загинали след предполагаемо нападение от мечка гризли

...
Двама души са загинали след предполагаемо нападение от мечка гризли
Коментари Харесай

Мечка гризли е убила двама в национален парк в Канада

Двама души са починали след хипотетично нахлуване от мечка гризли в канадския народен парк „ Банф “, оповестиха публични лица, пиш Си Ен Ен.

Националният парк „ Банф “ е известна атракция за туристите, прочут с живописните си тюркоазени води. Той е дом на стотици скотски типове, в това число мечки гризли, вълци, лосове и други

По щастлива случайност хеликоптер го избавя

Сигналът е подаден към 20:00 ч. в петък, откакто особено устройство демонстрира нахлуване от мечки. В предизвестието се споделя, че случаят е станал в региона на долината на река Ред Диър в парка, който се намира в канадските Скалисти планини.

„ Парковете на Канада неотложно активизираха екип за реагиране при нахлуване от диви животни. Метеорологичните условия по това време обаче не разрешават потреблението на хеликоптер и екипът за реагиране пътува по мрачно до мястото на случая.

Животното е било цаснето от ловци

Там спасителите откриват две тела и нападателна мечка гризли.

Служители на парковете на Канада са евтаназирали мечката от съображения за сигурност.

Смъртоносното хипотетично нахлуване на гризли в Канада се случва единствено няколко седмици, откакто в Монтана беше евтаназирана мечка гризли, обвързвана със гибелта на жена през юли покрай Уест Йелоустоун. Тогава мечката и малкоъо ѝ нахлуват в къща през прозореца и взимат резервоар с кучешка храна.

През 2020 година същата мечка е ранила човек покрай държавния парк „ Хенриз Лейк “ в Айдахо. Мъжкото мече, което се е намирало наоколо до възрастното гризли, е хванато и е откарано в рехабилитационния център за диви животни, преди да бъде трансферирано в зоологическа градина, оповестиха чиновниците.

Миналия месец част от националната гора Къстър-Галатин край Биг Скай, Монтана, беше затворена, откакто човек беше атакуван от мечка гризли по време на лов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР