Двама души са загинали при експлозия на мина във водата

...
Двама души са загинали при експлозия на мина във водата
Коментари Харесай

Двама курортисти загинаха на плаж край Одеса след взрив на мина във водата -

Двама души са починали при детонация на мина във водата на плажа край курортното населено място Затока покрай Одеса, заяви телеграм каналът за локални вести zatokaonline. Инцидентът е станал в неделя, а в понеделник се появи и запис от охранителна камера, която е запечатала момента на гърмежа.

В първата си информация каналът заяви за двама почиващи, които са починали откакто са попаднали на мина в морето. Имало и ранени, твърди каналът.



Трагедията е станала пред почивната станция „ Рута “ в Затока. Въпреки безапелационната възбрана за посещаване на плажа и за къпане в морето, трима от курортистите в почивния дом решили да излязат на плаж, заяви оперативното командване „ Юг “ на армията. Според военните мината е задействана откакто един от къпещите се мъже е попаднал на нея. В резултат на последвалата детонация двама от мъжете са били убити на място, а третият е бил ранен. На място са били изпратени сапьори, незабавна помощ и следствено-оперативна група.

„ Напомняме, че в Одеска и Николаевска области е въведена възбрана за престояване в плажните зони. В крайбрежната защитна линия на морето е засилен контролът върху бреговата линия за разкриване на подозрителни или рискови предмети. “ – се споделя в известие на ОК „ Юг “.

Подобен случай имаше и на 2 юли, когато нарушил възбраната мъж се взриви в морска мина в Каролино-Бугаз в Одеска област, втори човек беше ранен. На 11 юни пък мъж почина при същите условия и пред очите на жена си, сина си и техен другар на плажа в Грибовка.

ВСУ и украинските управляващи са хвърлили огромно количество средства за Противовъздушна отбрана в Одеса поради значимостта на града за стопанската система, културата и защитата на страната и популацията на морската столица на Украйна се усеща предпазено. На фона на войната в Южна и Източна Украйна в Одеса може да се видят купони и барбекюта по Дерибасовска, хората се изкушават да вървят на плаж и да водят неблагоразумен за военно време метод на живот, разясняват украински военни.

Плажовете по украинското крайбрежие са минирани още от първите дни на войната с цел да предотвратят опитите на съперника да извърши десант в региона на Одеса.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР