Двама души са загинали, няколко са в неизвестност, а над

...
Двама души са загинали, няколко са в неизвестност, а над
Коментари Харесай

Горските пожари в Австралия взеха две жертви

Двама души са починали, няколко са в неопределеност, а над 30 са ранени при пожари в засегнатата от суша източна част на Австралия, заяви Асошиейтед прес, като се базира на публични източници.

Повече от 150 къщи са разрушени от огъня. Около 1500 пожарникари се борят с над 70 пожара, които бушуват в най-многолюдния австралийски щат Нов Южен Уелс. Най-интензивни са пожарите в североизточната му част, където обстановката се усложнява от мощни ветрове.

Пожарникарите са разкрили тялото на една от жертвите в изгорена кола покрай Глен Инис. Другата жертва, жена, открита в безсъзнание и със съществени изгаряния в същия регион, е умряла в болница. Седем души са в неопределеност в региона на пожара край Глен Инис, като управляващите чакат броят им да се усили.

Червено небе над Австралия поради десетки горски пожари

Стотици хора са били евакуирани от домовете си по крайбрежието на Нов Южен Уелс поради пожарите. Мнозина са прекарали нощта в евакуационни центрове, други са спали в колите си.

В щата Куинсланд горят съвсем 50 пожара. Поне една къща е изгоряла, а 6000 души са били евакуирани от три селища в югоизточната част на щата.

Ежегодният сезон на пожарите в Австралия, който доближава връх през лятото в Южното полукълбо, тази година стартира по-рано след извънредно топлата и суха зима.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР