Двама души са загинали и други двама са били ранени

...
Двама души са загинали и други двама са били ранени
Коментари Харесай

Продължава офанзивата на Русия в Донецк

Двама души са починали и други двама са били ранени при съветски обстрел в Запорожие, оповестиха от локалната администрация. Продължава съветската атака в Донецка област. Две съветски ракети са попаднали в жилищен регион в Запорожие. Една къща е била разрушена и са нанесени вреди на десетки други. Прекъснато е електричеството и подаването на газ, само че всички служби работят на място за възобновяване на услугите.
Подразделението " Изток-Ахмат " на съветските елементи е осуетило нахлуване на украинската войска към Запорожие, съгласно чеченския водач Рамзан Кадиров, представен от ТАСС.
Двама цивилни са били ранени през последното денонощие при съветски офанзиви в Донецка област, нанесени са вреди на жилищни здания. От съветска страна се оповестява за двама починали при украински обстрел в град Ясиноватая.
Украинските въоръжени сили са отблъснали повече от 50 офанзиви в Донецка и Луганска област, оповестиха от Генералния щаб. Продължава съветската офанзивата против Бахмут, Лиман, Адвеевка и Мариинка. Украинският президент Володимир Зеленски уточни, че е реализирано съглашение с Полша за доставка на 200 бронетранспортьора Rosomak в границите на новия пакет военна помощ, контрактувана при визитата му във Варшава през седмицата. По-рано полският министър председател Матеуш Моравецки съобщи, че Полша може да създава 100 такива машини годишно, само че ще направи всичко допустимо да усили индустриалния потенциал.
Руските въоръжени сили са основали специфични групи за битка с танковете, които Украйна получава от Запада по предписание на заместник-министъра на защитата, заяви представител на Центъра за бойна подготовка. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи преди дни, че Украйна към този момент е получила първите западни танкове " Леопард " и " Чалънджър 2 ". Досега западните страни са изпратили на Киев 57 от обещаните 293 танка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР