Двама души са загинали, а други около 100 са били

...
Двама души са загинали, а други около 100 са били
Коментари Харесай

Двама загинали след взрив на кислородна бутилка в Пирогов

Двама души са починали, а други към 100 са били евакуирани след гърмеж на кислородна бутилка в болница " Пирогов ". Инцидентът е станал към 3.45 ч. в стая на Второ вътрешно поделение, която се намира във втория етаж в болничното заведение.

Незабавно за мястото на случая са изпратени осем пожарни екипа, аварийно-спасителен екип и автомеханични стълби, които съумели да локализират и потушат огъня към 4.25 часа.

Екипи на полицията и пожарната са евакуирали пациентите, които се намират в засегнатото поделение на болничното заведение. Най-трудно преносимите са били изнесени на ръце.

Двамата починали са се намирали в стаята, където се е взривила бутилката.

" По принцип огромна част от болните в това поделение са на кислородна терапия, тъй че там е обикновено да има нараснали равнища на О2. Най-важното е, че при съществуване на близо 100 души в тази постройка всички все още са в положително положение, няма в допълнение потърпевши отвън хората, които са били на мястото на този случай. Всички са преместени по други структури и отделения. Болницата продължава да действа доколкото е допустимо при естествен режим. Останалите пациенти са в положително компесирано положение. Провеждат се спомагателни проучвания на по-тежко болните дали има някакво въздействие “, изясни изпълняващият длъжността шеф на " Пирогов " Николай Габровски.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР