Двама души са задържани след напрежение и протести пред сградата

...
Двама души са задържани след напрежение и протести пред сградата
Коментари Харесай

Доброволецът Джамбазки мята пиратки и бомби срещу протестиращи пред централата на ВМРО

Двама души са арестувани след напрежение и митинги пред постройката на Вътрешна македонска революционна организация на ул. “Пиротска”, оповестява Българска национална телевизия.

Протестиращи против държавното управление този път избраха централата на Вътрешна македонска революционна организация в София, с цел да изразят несъгласието си, че партията поддържа кабинета на Борисов.

Стигна се до съществено напрежение, при което съгласно протестиращите те са били заливани с вода и обстрелвани с пиратки и бомбички от постройката на Вътрешна македонска революционна организация. Съобщава се и за хвърляни димки и за счупена от стачкуващите входна врата на постройката. На място незабавно са пристигнали съществени сили на полицията.

От Вътрешна македонска революционна организация отхвърлиха да разясняват случая, само че обявиха, че евродепутът Ангел Джамбазки не е бил в постройката по време на безредиците. "По непотвърдена информация Джамбазки е бил горе. Мятали са се димки, пиратки и са заливани протестиращите с маркуч. Ние сме срещу държавното управление - желаеме оставката на Борисов и надлежно Вътрешна македонска революционна организация като съдружен сътрудник и НФСБ са длъжни да чуят нашите апели ", декларира Петър Наневски преди този момент пред Националната телевизия.

Протестиращи настояват, че са разпознали Ангел Джамбазки измежду хората в постройката, оповестява и Офнюз. Тяхната версия е, че портиерът на партийната централа е употребявал противопожарния кран, с цел да ги залива с вода. Очевидци настояват във “Фейсбук”, че бомбичките, които са хвърляни, са били мощни, като едната е паднала дирекно върху главата на служител на реда. Някои от хората са решили да отидат до прилежащи магазини и да купят яйца, с които са отвърнали, само че тогава към този момент към тях са тръгнали униформените, които са били извикани, с цел да бранят постройката.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР