Двама души са убити, а няколко други са ранени при

...
Двама души са убити, а няколко други са ранени при
Коментари Харесай

Двама убити и няколко ранени при нападение в църква в Ница - отново обезглавен мъж

Двама души са убити, а няколко други са ранени при нахлуване с нож, осъществено наоколо до и в базиликата „ Нотр Дам “ в Ница в ранните часове на днешния ден.
Френски медии оповестиха, че към 9:00 часа сутринта локално време в региона на „ Нотр Дам “ в централната част на Ница са се чули изстрели.
Според „ Спутник “, цитиращ полицейски отчети, двама души са били убити при нахлуване с нож. По непотвърдени известия, една от жертвите, 70-годишен мъж, е бил обезглавен вътре в базиликата, предава БГНЕС.
Обществеността беше помолена да заобикаля региона, до момента в който силите по сигурността и въоръжена полиция организират интервенция. Полицията преглежда версията за терористичен акт, оповестява РТ.
Кметът на Ница Кристиан Естрози удостовери, че хипотетичният причинител е арестуван и благодари на полицията за бързата реакция. Мотивът за нападението остава неразбираем, само че кметът удостовери, че въз основа на доказателствата досега, става въпрос за терористична офанзива.
Междувременно полицията прави следствие за хипотетична бомба в региона и е помолила обществеността да го заобикаля, до момента в който сапьорите оперират.
Инцидентът се случва единствено две седмици откакто учителя по френски Самуел Пати в покрайнините на Париж от радикализиран 18-годишен юноша от чеченски генезис. Престъплението е осъществено поради това, че Пати е посочил карикатури на пророка Мохамед на своите възпитаници по време на урок по история - нещо, което се преглежда като осквернение в исляма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР