Двама души са тежко ранени след падането на самолет край

...
Двама души са тежко ранени след падането на самолет край
Коментари Харесай

Самолет се разби край село Мирково

Двама души са тежко ранени след рухването на аероплан край село Мирково, община Пирдоп, област София.

Инцидентът е станал нощес, към 19:50 часа, когато свръх лек аероплан закача проводници на електропровод за високо напрежение. В резултат, самолетът се срутва и удря в земята, зад керамичния цех, намиращ се в региона.

Вследствие на удара машината е разрушена. Пилотът и пасажерът в нея са ранени и са откарани в болнично заведение, оповестиха от Министерството на превоза.



Веднага на мястото е дошъл екип на Националния ръб за следствие на катастрофи във въздушния, водния и железопътния превоз. След осъществяването на обширен оглед е открито, че въздухоплавателното средство е без регистрационни знаци и не е вписано в регистъра.

Предстои да бъде открито дали участниците в произшествието имат годни свидетелства за дееспособност за ръководство на свръх леки самолети.

Съгласно Закона за гражданското въздухоплаване, член 12 и член 5 от Регламент (ЕС) № 996/2010 на Европейския парламент и на Съвета, следствия, свързани с сигурността на полетите, се правят за регистрирани въздухоплавателни средства.

В тази връзка Националният ръб за следствие на катастрофи във въздушния, водния и железопътния превоз няма да организира следствие. Разследването на произшествието е поето от Националната следствена работа.

Снимки: Мая Димитрова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР