Двама души са се удавили в поройните валежи, които връхлетяха

...
Двама души са се удавили в поройните валежи, които връхлетяха
Коментари Харесай

Наводнение в Истанбул, двама души се удавиха

Двама души са се удавили в поройните превалявания, които връхлетяха през вчерашния ден Истанбул, съобщи истанбулската регионална администрация пред телевизия А Хабер.

Те са били отнесени от наводненията, които засегнаха кварталите " Башакшехир " и " Кючюкчекмедже " в европейската част на града.

Петима души са ранени и са откарани с коли за спешна помощ в лечебните заведения. Няма заплаха за живота им.
Поройните превалявания, които връхлетяха през вчерашния ден Истанбул, предизвикаха наводнения в градското метро. Улиците се наводниха и станаха като море, дървета плуваха във водата, мостове, приземни етажи бяха залети с вода, по пътищата се образуваха тапи, хиляди жители останаха с часове блокирани на спирките на транспортните средства от градския превоз.

Силният вятър тук-там изскубна дървета, които бяха след това отнесени от водата.

Особено огромни провали има в регионите " Арнавуткьой ", " Башакшехир " и " Кючюкчекмедже " в европейската част на Истанбул.

Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу съобщи, че тук-там са паднали по 150 литра превалявания на квадратен метър.
Валията на Истанбул Давут Гюл прикани жителите да бъдат деликатни с оглед обстановката с наводненията. Той насочи апел към водачите и куриерите с мотори да излизат на пътя.

Спасителни екипи на истанбулската община, наброяващи две хиляди души, доста машини и техника и над 50 коли за спешна помощ са изпратени в потърпевшите региони за справяне с последствията от наводненията, сподели Имамоглу, представен от уеб страницата Т24.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР