Двама души са ранени в град Никопол в украинската област

...
Двама души са ранени в град Никопол в украинската област
Коментари Харесай

С тежка артилерия. Русия обстреля украинския Никопол на фона на нова вълна от атаки с дронове

Двама души са ранени в град Никопол в украинската област Днепропетровск след обстрел на съветските сили в сряда. Това заяви началникът на регионалната военна администрация Сергий Лисак . Според информацията противовъздушната защита на Украйна продължава да се бори с нова вълна от съветски дронове.

Новината идва на фона на многократните удари с дронове, насочвани от съветските военни към Никопол. От началото на войната на Русия против Украйна, която стартира през февруари предходната година, ударите предизвикаха десетки жертви измежду цивилните и вреди по инфраструктурата на града.

„ От нощес четири пъти окупаторите са обстрелвали региона на Никопол с тежка артилерия “, написа Лисак в Телеграм.

Той добави, че двама цивилни са ранени, а осем къщи, транспортни средства и газопроводи са били развалени. Заради обстрела са били унищожени и електропроводи, което е оставило повече от 1200 фамилии без електричество.

Същевременно в сряда украинската противовъздушна защита сподели в свое изказване, че Русия е подхванала многостранна офанзива с ирански дронове против няколко района през нощта. Всичките 14 безпилотни летателни апарата са били свалени.

Дроновете са били унищожени над районите на Днепропетровск, Запорожие, Киев, Житомир, Виница и Хмелницки . Руска крилата ракета е паднала в региона на Запорожие, без да е достигнала задачата си, само че е нанесла вреди по инфраструктурата, оповестиха още украинските управляващи.

Същия ден министерството на защитата на Русия сподели, че неговите елементи за противовъздушна защита са унищожили три украински дрона над окупирания Крим , както и четири украински военноморски дрона.

От министерството прибавят, че четирите военноморски дрона са били унищожени в западната част на Черно море , до момента в който са се насочвали към Крим .

Твърдението не може да бъде без значение доказано.
Битката за Авдиивка. Как наподобява животът в разрушения град Руските войски от седмици пробват да обкръжат разрушения украински град Авдиивка край Донецк. Засега ги стопира гневна локална опозиция. Фотографът на Радио Свободна Европа Сергий Нужненко се осмели да отиде до фронтовата линия, с цел да види по какъв начин продължава животът там.
На бойното поле украинските сили оповестиха за 48 сражения отблизо разстояние по фронтовата линия през последните 24 часа.

Генералният щаб на украинската войска сподели, че съветските офанзиви са били отблъснати в региона на Донецк в посока Лиман , Бахмут и Авдиивка .

Украинската Закарпатска бригада оповестява, че е блъснала постройка в село Кумачово в източния следен от съветски сили регион на Донецк на 19 ноември, взимайки 25 жертви. Твърдението не може да бъде без значение доказано.

В Бахмут, който мина през месеци на тежки боеве по-рано тази година, преди да падне в ръцете на Москва, украинските сили организираха настъпателни интервенции, допълниха от генералния щаб.

Последните информации за развиването на бойното поле идват, откакто във вторник Германия военна помощ за Украйна. Тя ще включва още четири мощни системи за противовъздушна защита IRIS-T, както и артилерийски муниции. Това заяви министърът на защитата Борис Писториус по време на посещаване в Киев.

Германия е вторият по величина донор на отбранителна помощ за Киев след Съединените щати. Три съвременни системи IRIS-T към този момент бяха предоставени на Украйна, като последната от тях беше доставена предишния месец.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР