Двама души са получили прободни рани в краката по време

...
Двама души са получили прободни рани в краката по време
Коментари Харесай

Двама души са били прободени при бягането пред бикове в Памплона

Двама души са получили прободни рани в краката по време на днешното тичане пред биковете на фестивала Сан Фермин в Памплона, съобщи Асошиейтед прес, като цитира представител на локалната болница.

Това са първите потърпевши от животните участници от началото на фиестата, която се завърна, откакто две години не се състоя поради коронавирусната пандемия.

Общо седем от участниците в надпреварата са потърсили здравна помощ в лечебното заведение, съобщи Българска телеграфна агенция.

Хиляди хора, множеството облечени в обичайна бяла риза и панталони с червен пояс, се опитваха да избягат от преследващите ги животни в тесните калдъръмени улички на Памплона.

Днешното тичане беше третото от общо осем планувани тази година. При първите две нямаше прободени от биковете, само че имаше такива с пострадвания от рухвания и подхлъзвания.

Осем души бяха намушкани по време на последната фиестата през 2019 година Шестнадесет души са починали при бяганията пред бикове от 1910 година насам. Последният смъртен случай на фестивала Сан Фермин е от 2009 година

Традицията става световноизвестна, откакто Ърнест Хемингуей я разказва в романа " И изгрява слънце " през 1926 година

Населението на Памплона е към 200 000, само че по време на фестивала в града се събират съвсем милион души, изключително през уикенда, в това число доста чужденци.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР