Двама души са избягали от затвора в Стара Загора, съобщиха

...
Двама души са избягали от затвора в Стара Загора, съобщиха
Коментари Харесай

Двама души са избягали от затвора в Стара Загора

Двама души са избягали от пандиза в Стара Загора, оповестиха от правосъдното министерство. Липсата им е открита от надзирателите в късния следобяд в петък. Засега не е ясно по какъв начин тъкмо двамата са избягали. В формалното известие написа единствено, че това е станало „ посредством превъзмогване на охранително оборудване “.

Към момента няма информация за какви закононарушения са били наказани двамата бегълци. Знае се единствено, че са избягали от затворническо общежитие от открит вид. В такива нормално се настаняват нарушители с леки присъди, на които се позволява да излизат на работа на външни обекти.

По случая е разпоредена инспекция от правосъдния министър Данаил Кирилов, оповестяват от ведомството му. Тя би трябвало да обясни всички условия към случая.

Това е следващото бягство на пандизчии. Миналата година от строго охранявания софийски затвор избягаха Владимир Пелов и Радослав Колев. Двамата бяха въоръжени и по този начин не стана ясно по какъв начин е импортирано оръжието. След несполучливо търсене моногратно осъжданият Пелов бе погубен при престрелка в родния му Ботевград. Другият участник в стрелбата умря от раните си. Другият дезертьор Колев и до през днешния ден е в неопределеност. След убийството му стана ясно, че Пелов се е укривал в апратамента на собствен другар в Ботевград. От Министерство на вътрешните работи излязоха с неуместното пояснение, че тъй като Пелов си бил пуснал брада, било доста мъчно да бъде разпознат.

Малко след бягството от пандиза в София, мъж с оставащи четири месеца от присъдата избяга, откакто бе настанен за лекуване в болница в Пловдив. Дни по-късно той бе арестуван.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР