Русия атакува украинско пристанище преди ключови преговори за сделка за зърно между Путин и президента на Турция

...
Двама души са хоспитализирани след 3 ½-часов бараж с руски
Коментари Харесай

Двама души са хоспитализирани след 3 ½-часов бараж с руски дронове срещу пристанищната инфраструктура в Украйна Одеска област

От Associated Press, 3 септември 2023 г., 6:20 ч. Доставки на храни от Украйна съгласно черноморско споразумение за зърно, от което Москва се отказа през юли.

Руските сили изстреляха 25 ирански безпилотни самолета Shahed по река Дунав в ранните часове на неделя, 22 от които бяха свалени от противовъздушната отбрана, съобщиха украинските военновъздушни сили в Telegram.

Ръководителят на кабинета на украинския президент Володимир Зеленски, Андрий Йермак, описа нападението като част от руския стремеж „да провокира хранителна криза и глад в света“.

Москва не е коментирала атаката.

На други места в Украйна двама души бяха убити, а други двама бяха ранени по време на руски обстрел в неделя срещу селото Въгледар в района на Донецк.

Артилерийски огън удари осем населени места в региона, пише украинската национална полиция в Telegram.

Украинските прокурори също обявиха в неделя, че са започнали разследване за военни престъпления на смъртта на полицай, убит при руски обстрел на град Середина-Буда в събота следобед.

Други двама полицаи и един цивилен бяха ранени по време на нападението, което удари североизточната област Суми в Украйна.

___

< p class="Ekqk yuUa lqtk eTIW sUzS">Следете отразяването на войната от AP на https://apnews.com/hub/russia-ukraine

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР