Двама души са били убити при стрелба центъра на Брюксел,

...
Двама души са били убити при стрелба центъра на Брюксел,
Коментари Харесай

Стрелба в Брюксел: Издирват радикализиран ислямист, убил двама души

Двама души са били убити при пукотевица центъра на Брюксел, заяви белгийската полиция, представена от АП.

На видеозаписи в обществените мрежи се вижда по какъв начин мъж стреля няколко пъти покрай гара, а белгийските малките екрани оповестиха, че жертви са шведи. Шведският народен тим по футбол е трябвало да играе с Белгия на стадион " Хейсел " по-късно вечерта, на към 5 км от мястото на стрелбата.

Във видеоклип, оповестен в обществените медии, нападателят дава обещание поддръжката си на " Ислямска страна " и приказва за " ликвидиране на неверниците " и " възмездие за мюсюлманите ", предава БГНЕС.

По първична информация мъжът е крещял " Аллах акбар " и е стрелял във всички направления, слизайки от скутера си с автомат " Калашников ". 

Стрелецът към момента не е хванат.

Говорителят на полицията Илзе Ванде Кире съобщи, че на мястото на случая са пристигнали служители на реда, които са отделили региона. Тя отхвърли да даде детайлности за стрелбата.

Стрелбата се случва в миг на нараснала зоркост, обвързвана с продължаващата война сред Израел и Хамас, която увеличи напрежението в няколко европейски страни.

Белгийският министър председател Александър Де Кро написа в X: 

" Моите най-дълбоки съболезнования на околните на този нерешителен атентат в Брюксел. Следя от близко обстановката, дружно с министрите на правораздаването и вътрешните работи от спешния център. Следим обстановката и молим жителите на Брюксел да бъдат бдителни ".

Той разгласи, че е изразил съболезнованията си на шведското държавно управление, а битката против тероризма е взаимна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР