Двама души са арестувани за кражбата на картини на МайстораВ

...
Двама души са арестувани за кражбата на картини на МайстораВ
Коментари Харесай

Двама души са арестувани за кражбата на картини на Майстора

Двама души са задържани за кражбата на картини на Майстора
В хода на извършеното следствие, обвързвано с осъществена кражба на картини от частен дом в София, криминалисти на Столична дирекция на вътрешните работи и ГДНП откриха самоличността на двама мъже, съпричастни към закононарушението и укривали се от полицията.

Вчера е арестуван единият от тях, 45-годишен мъж, а през днешния ден се е предал 27-годишният му съизвършител. На двамата е наложена 24-часова полицейска мярка за задържане, а процесуално- следствените дейности не престават, заяви Министерство на вътрешните работи. Припомняме, че сигналът за кражбата на 13 картини на български художници и други старинни движимости бе подаден в полицията на 3 януари.

След осъществен на място оглед, стартираха и оперативно-издирвателните дейности, в антикварна къща в столицата бяха открити 10 от откраднатите платна. Малко по-късно бяха открити и други две от картините, бяха арестувани и двама причинители на закононарушението, които от години се занимават с търговия с културно-исторически полезности. Според специалистите за картините са били платени над 10 000 лева, предстояло е доплащане. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР