Двама души са арестувани след мача ЦСКА 1948 - ЦСКА

...
Двама души са арестувани след мача ЦСКА 1948 - ЦСКА
Коментари Харесай

Кметът на Бистрица пострада, след като се опита да спре бой между фенове

Двама души са задържани след мача ЦСКА 1948 - ЦСКА - София (0:1), който се организира при извънредно засилено полицейско наличие на стадион " Витоша " в Бистрица. След напечения дуел от Efbet Лига леко потърпевш е кметът на софийското село Самуил Попов, който станал очевидец на пердах и се опитал да го спре. 

" Минах през центъра и видях по какъв начин става пердах. Не знаех кои са и кой какъв е. Просто желаех да ги спра. Опитах да спра багра, само че те не спираха. Едните бяха свалени на земята и все пак ги ритаха. Един от тях ме попита кой съм, споделих, че просто желая да спра багра, само че те не спираха и по този начин... ", описа Самуил Попов пред Българска национална телевизия. 

Около 1500 души се събраха за дуела на стадион " Витоша ", където oт обяд имаше засилено полицейско наличие. 
 Дебютен гол на Хайнц реши парещото алено дерби! ЦСКА - София резервира задатъка си на върха Дебютен гол на Хайнц реши парещото алено дерби! ЦСКА - София резервира задатъка си на върха
Клубът от стадион " Българска войска ", който е водач в класирането, настояваше срещата да бъде преместена на " Васил Левски ", с цел да има хиляди почитатели по трибуните. Това обаче не се случи и срещата се игра на съоръжението  в полите на Витоша. Сектор " Г " бойкотира мача и ентусиастите не влязоха в стадиона, отказвайки да заплащат по 30 лв. за билет.  

За дуела бяха командировани жандармеристи от няколко града. 

До конфликти към самия дуел не се стигна. Много от почитателите следиха срещата от поляна - частен парцел, която им беше предоставена гратис от притежателя след горчивия му опит от предходната година. 
 ЦСКА - София: Благодарим, Бистрица! ЦСКА - София: Благодарим, Бистрица!
" Отворих парцела си, тъй като ще изпочупят всичко. По-добре да минем с по-леко. Долу мрежата е паднала - 5-6 кола, в този момент всички хора зад оградата ще преминат през нея като свърши мача. Дадоха ми шал, но другите ще ме бият поради този шал. Мен не ме интересува нито ЦСКА, нито Левски. Това са изгубени работи за мен. Кметът ми се обади, полицията ми се обади, всички ми споделяха: " Вземи им пари да ги пуснеш ". Мен не ми е за парите - в този момент празното им го давам, но предходната година ми се катериха по ябълките, изпочупиха ми ябълките, което не е обичайно ”, показа притежателят на парцела Стефан Тачев. 

След края на дуела почитатели, настанени в частния парцел, събраха торби с отпадъци и поеха ангажимент да възстановят счупената ограда.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Владимир Иванов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР