Двама души, притежаващи двойно германско и руско гражданство, бяха арестувани

...
Двама души, притежаващи двойно германско и руско гражданство, бяха арестувани
Коментари Харесай

Германия арестува двама души за предполагаем военен саботаж в полза на Русия

Двама души, притежаващи двойно немско и съветско поданство, бяха задържани в Германия по съмнение, че са подготвяли саботажни дейности, в това число против военни обекти на Съединените щати, за да подкопаят военната поддръжка за Украйна, заяви немската прокуратура, представена от Ройтерс.
Властите са претърсили домовете и работните места на двамата обвинени, които са упрекнати, че са работили за задгранична разследваща работа, показаха оттова.
Един от обвинените, разпознат от управляващите като Дитер С., от октомври 2023 година е обсъждал вероятни заприказва с лице, обвързвано с съветските секрети служби, се споделя в известието. Дитер С. е бил квалифициран да извърши бомбени набези и палежи против военни обекти, в това число такива, експлоатирани от американските сили, прецизираха от прокуратурата.
Според сп. " Шпигел " оборудванията включвали военната база " Графенвьор " в южната провинция Бавария, където украински бойци се образоват да употребяват американски танкове " Ейбрамс ".
Руското посолство в Берлин не отговори незабавно на запитванията за коментар, отбелязва Ройтерс.
" Действията са имали за цел по-специално да подкопаят военната поддръжка, предоставяна от Германия на Украйна против съветската военна експанзия ", се споделя в изказването на немските прокурори.  
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР