Двама души пострадаха днес сутринта при скок с парашут от

...
Двама души пострадаха днес сутринта при скок с парашут от
Коментари Харесай

Анелия Маринова: Балонът, от който са скочили парашутистите, е без регистрация

Двама души пострадаха през днешния ден сутринта при скок с парашут от балон с парещ въздух край Ботевград. Единият от тях е умрял, а другият е с тежки пострадвания. Инцидентът е станал евентуално заради проблем с оборудването на парашутистите. В групата е имало още двама души - единият е направил сполучлив скок с парапланер, а другият е останал в балона.

Нарушения и липса на разрешителни
Анелия Маринова, основен шеф на Държавна организация " Гражданска въздухоплавателна администрация ", разкри съществени нарушавания при осъществяването на полета. " Получавали сме няколко сигнала за това лице. За страдание това не можа да предотврати днешния случай ", съобщи Маринова.

В българското законодателство не съществува експлицитна възбрана за скокове от балони с парещ въздух. От Гражданска въздухоплавателна администрация ще потърсят подпомагане от Министерството на вътрешните работи и данъчните органи за законодателни промени.

Статистика на въздухоплавателните средства
В България са регистрирани общо 11 балона, като единствено четири от тях имат нужната летателна валидност. Санкциите за нарушителите варират сред 3000 и 10000 лв., както за летателна невалидност, по този начин и за нелицензиран водач.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР