Двама души получиха шанс за нови бъбреци“ в УМБАЛ Александровска“.

...
Двама души получиха шанс за нови бъбреци“ в УМБАЛ Александровска“.
Коментари Харесай

Шанс за живот: Двама пациенти получиха шанс за „нови бъбреци“ от 15-годишно момиче

Двама души получиха късмет за „ нови бъбреци “ в УМБАЛ „ Александровска “. Донорът е госпожица на 15 години от София, изпаднала в мозъчна гибел, в резултат на мозъчно-съдов случай, оповестяват от болничното заведение.

Бъбреците са трансплантирани на мъж и жена с хронична бъбречна непълнота в Александровска болница, определени с максимален % органна съгласуемост с донора от общо 7 поканени за оценка от листата на чакащи.

Единият реципиент е мъж на 28 години от Момчилград, на хемодиализнодиализно лекуване от март тази година. Другият пациент е жена на 71 години от Плевенска област, която е на диализно лекуване от 2021 година. След интервенцията, трансплантираните се възвръщат в Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване на болничното заведение. Състоянието им е устойчиво, с доста положителни витални индикатори и диуреза, се споделя в обявата.

„ Екипът на УМБАЛ " Александровска " изрича откровени съболезнования на околните на умрялото момиче и адмирира тяхното хуманно решение да дарят органите ѝ за спасяването на други човешки животи в най-трудния за тях миг “, се споделя още в обявата.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР