Двама души получиха изгаряния след атака с киселина в метростанция

...
Двама души получиха изгаряния след атака с киселина в метростанция
Коментари Харесай

Бизнесмен и жена бяха залети с киселина в метрото

Двама души получиха изгаряния след офанзива с киселина в метростанция в столицата на Япония, като причинителят се търси, съобщи Агенция Франс Прес, цитирайки полицията и локални медии, заяви БНР.

Нападението било осъществено на спирка „ Широкане Таканава “ в влиятелен регион на Токио във вторник вечерта по време на церемонията по разкриване на Параолимпийските игри. Единият от потърпевшите – 22-годишен предприемач, получил изгаряния по лицето, откакто обвиненият го напръскал с течност на ескалатор, споделил представител на полицията пред Агенция Франс Прес. Обществената телевизия Ен Ейч Кей съобщила, че мъжът получил тежки изгаряния от сярна киселина.

Пострадала и 34-годишна жена, която получила относително леки изгаряния по краката. Нападателят, който е на междинна възраст, се търси, уточни полицията. Престъпленията с принуждение са относително редки в Япония, която има непоколебим закон за владеене на огнестрелно оръжие, само че от време на време има офанзиви с други оръжия. По време на олимпиадата, на 10 август, 10 души бяха ранени, един от които тежко, при нахлуване с хладно оръжие в пътнически трен в Токио. Заподозреният избяга, а по-късно бе открит обесен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР