Двама души остават в болница след тежката катастрофа на автобус

...
Двама души остават в болница след тежката катастрофа на автобус
Коментари Харесай

Двама остават в болница след катастрофата на АМ „Тракия”

Двама души остават в болница след тежката злополука на рейс с пасажери на автомагистрала „ Тракия ”, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.

Общо 20 души пострадаха при произшествието. Шофьорът е дал негативна проба за алкохол. Той е арестуван. Днес рейсът бе изтеглен от канавката благодарение на тежка техника. По случая се води следствие.

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски разпореди незабавна сложна инспекция на компания Юнион Ивкони. Автобусът е правил транспорт на пасажери по линията София – Слънчев Бряг.

В рамките на няколко дни инспекторите на ИА „ Автомобилна администрация “ ще ревизират цялостната активност на превозвача, като ще извърнат особено внимание на организацията на транспортите, графиците и спазването на условията за почивките на водачите, както и всички нужни документи за реализирането на транспортната услуга. Проверка се прави и за съответния случай, като констатациите и материалите от инспекцията ще бъдат предоставени на проверяващите органи.

Предвид идния зимния сезон, екипите на ИА „ Автомобилна администрация “ ще се концентрират върху подготовката на транспортните средства за осъществяването на публичен транспорт на пасажери и товари. Ще се обръща особено внимание на положението на гумите, спирачните системи, светлините и общото техническо положение. Инспекторите ще наблюдават за спазването на времената за ръководство и отмора на водачите, както и за съществуването на всички нужни документи. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР