Двама души остават в болница след автобусната катастрофа на магистрала

...
Двама души остават в болница след автобусната катастрофа на магистрала
Коментари Харесай

Двама остават в болница след автобусната катастрофа на „Тракия”


Двама души остават в болница след автобусната злополука на автомагистрала „ Тракия ” нощес.  

Пълният с пасажери рейс се обърна в канавката на при 297 км на автомагистралата край Ямбол. Сред пасажерите настанала суматоха в опит да излязат от рейса.

31 пасажери се отървават на косъм от покруса. Хората описват, че водачът задремал зад кормилото.

„ Пътувах сутринта от Поморие със същия водач, караше единствено той, и на връщане също беше самичък ”, декларира Галя Василева.

В рейса нямало втори водач.

„ Това значи, че един водач е карал в продължение на не знам какъв брой часа. Автобусът потегля от Слънчев бряг в 06:00 ч., отива до София и се връща назад в четири, с един водач единствено ”, декларира Галя Василева.

От компания „ Юнион Ивкони ” признават, че не е имало втори водач, само че този, който е управлявал авариралия рейс, е спазил разпоредбите за ръководство и отмора.

„ Ако е правил услуга на собствен сътрудник и е направил курса сутринта, това при нас не е маркирано ”, съобщи Георги Атанасов, изпълнителен шеф на „ Юнион Ивкони ”.

Някои от пасажерите опитвали да държат водача на рейса безсънен.

„ Имаше една рускиня до водача и му пускаше музика. Шофьорът беше като някакъв дрогиран, с риза разкопчана до пъпа. Шофьорът беше задремал ”, съобщи Веселин Алексиев.

Имало е възможност и рейсът да се възпламени.

„ Всички пациенти, които приехме, бяха в дизелово гориво ”, съобщи доктор Валентин Вълчев, МБАЛ „ Св. Пантелеймон ” Ямбол. През лечебното заведение са минали 13 души, двама остават за лекуване. Други трима са откарани в Карнобат.

Пътувалите в рейса са най-вече от Бургас. Половината от тях са ранени.

„ Наранявания по горни и долни крака, защото е настъпила много сериозна блъсканица. Автобусът се е обърнал и се е влачил към 20-ина метра в канавката ”, изясни доктор Валентин Вълчев.

От потърпевшите няма с тежки контузии или заплаха за живота. Останалите пасажери бяха извозени с рейс на компанията транспортьор, дошъл на мястото на злополуката.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР