Двама души на 20 и 16 години са задържани за

...
Двама души на 20 и 16 години са задържани за
Коментари Харесай

Асен-Доктора е убит с 32 удара с нож и юмруци в главата!

Двама души на 20 и 16 години са арестувани за убийството на 71-годишния Асен от Айтос. Това стана ясно на ексклузивен брифинг на прокуратурата в Бургас. Припомняме, че Асен Пуров бе открит мъртъв към 15:30 часа в къщата си на ул. "Алеко Константинов ".
Двамата са носили един нож, с който поредно са нанесли 32 удара. В корема и след това в главата. Удряли са го с юмруци в главата. Изключително брутално. Пострадалият е лежал на земята, не ги е провокирал по никакъв метод, с цел да бъдат толкоз нападателни. Те са арестувани за 72 часа. "

Подробности на него изнесоха прокурор Калоян Калоянов и ръководителят на Окръжна прокуратура Красимира Кателиева. Асен, по прякор Доктора, е погубен с 32 удара с нож в региона на тялото, корема и врата и удари с юмруци в главата „ Убийството е извънредно брутално и цинично. Жертвата е лежала на земята и е спяла.

Задържаните са Желязко Данчев на 20 - години и Ясен Стойчев на 16 години”, оповестиха от държавното обвиняване. Според прокурор Кателиева закононарушението е осъществено за наслаждение. Един от арестуваните е девето дете в фамилията, в никакъв случай не е ходил на учебно заведение, незает. Вторият е учил до втори клас и е от семейство с шест деца. С една демонстрация в предишното за кражба на железни боклуци. "Има приложимост на алкохол преди действието и след действието. Самото ликвидиране е станало на Трифон Зарезан”, сподели ком. Калоянов. "Двамата признават, че са създали действието. Действали са за наслаждение, без съответна причина. Ножът е един, т.е. са се редували. Ножът е открит. Намерени са по него следи от потърпевшия и причинителите ", добави Кателиева.

Прокурор Кателиева добави, че от събраните към сегашния миг доказателства и свидетелски показания излиза наяве, че потърпевшият по никакъв метод не е провокирал обвинените, а те са нахлули в дома му и са направили закононарушението за наслаждение.

Тя акцентира, че повдигнатото обвиняване е работно и може да бъде преквалифицирано, и поздрави чиновниците на ОД на Министерство на вътрешните работи – Бургас за отличната работа по откриване на случая и задържане на обвинените.

Старши комисар Калоянов заяви, че обвинените са консумирали алкохол преди и след осъществяване на действието. Той акцентира, че откритият нож е единствено един, което значи, че обвинените са се редували при нанасяне на пострадванията.

Старши комисар Калоянов добави, че потърпевшият е бил в лежащо положение, което свидетелства за неналичието на каквато и да е експанзия от негова страна по отношение на Желязко Д. и Ясен С.

Предстои Окръжна прокуратура – Бургас да внесе искане за установяване на непрекъсната мярка „ задържане под стража “ на двамата обвинени.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР