Двама души, които имат германско и руско гражданство, са арестувани

...
Двама души, които имат германско и руско гражданство, са арестувани
Коментари Харесай

Двама души са арестувани в Германия за планиране на саботаж в полза на Русия

Двама души, които имат немско и съветско поданство, са задържани по съмнение, че са подготвяли саботажи, целящи да подкопаят военната поддръжка за Украйна, оповестиха от немската прокуратура в четвъртък.

Новината идва на фона все по-чести апели за военна помощ от страна на Киев през последните седмици. Германия е една от страните, които са предоставяли най-вече помощи на Украйна. В края на март Берлин от 500 млн. евро, а през февруари с Киев за даване на дълготрайна помощ.

" Тези дейности са имали за цел, наред с друго, да подкопаят военната поддръжка, която Германия оказва на Украйна против нападателната война на Русия ", споделиха от прокуратурата.

Служители на правоохранителните органи са претърсили домовете и работните места на обвинените, които са упрекнати, че са работили за задгранична разследваща работа, се споделя в изказване на държавното обвиняване.

Един от обвинените, разпознат като Дитер С., е обсъждал вероятни дейности с човек, обвързван с съветските секрети служби, от октомври 2023 година Според прокуратурата Дитер С. е бил подготвен да извърши бомбени набези и палежи на военни обекти, в това число такива, които са под контрола на американските сили.

Според списание " Шпигел " хипотетичните цели на нападенията са включвали военната база Графенвьор в южната провинция Бавария, където украински бойци се образоват да употребяват американски танкове " Ейбрамс ".

Руското посолство в Берлин не е дало отговор незабавно на молбата за коментар от Ройтерс.

Германия нееднократно е упреквала Русия в интервенция и шпионаж. Преди месеци в съветски медии от диалог на високопоставени немски военнослужещи. През февруари немски политици, че депутати от крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " (АзГ) може да шпионират в интерес на Русия. В края на 2022 година Германия, обвинен в шпионаж за Русия.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР