Двама души бяха задържани в ацкция на служители на сектор

...
Двама души бяха задържани в ацкция на служители на сектор
Коментари Харесай

Двама задържани след серия кражби в домовете на украинци, криели плячката в стени и врати

Двама души бяха арестувани в ацкция на чиновници на бранш „ Криминална полиция “ в Бургас, след кражба на 30000 щатски $ и 10000 гривни от жилището на 31-годишна украинка със статут на краткотрайна протекция в блок 196 в комплекс „ Изгрев “ в регионалния център. Заловените са на възраст 49 и 50 години от Перник и Несебър и са престъпно проявени, заяви Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Бургас.



Ударът е осъществен във време, в което чужденката не била в жилището- от 14.10 до 21.04. Крадците разкрили парите в скрин в спалнята на жилището, а по-късно съумели да се измъкнат и се укрили в комплекс от затворен вид в Равда.



Полицаите ги разкрили по горещи следи. Там в жилищата им, криминалистите се натъкнали на голям брой златни украшения, колекционерски монети, мобилни телефони, часовници, профилирана електронна техника, механически принадлежности и заготовки за превъзмогване на заключващите устройства на вратите, както и огромни парични суми в щатски долари и украински гривни. Плачката била скрита в стените и в луфтове на касите на вратите.

МВР-служителите открили, че бандитите стоят зад още серия кражби в жилища в Бургас и в региона, населявани най-вече от украински жители. Информацията събирал ситуирани, както в Бургас – град, по този начин и в региона, населявани най-вече от украински жители. Несебърлията набирал информация и проучвал навиците на жителите на набелазаните жилища. Извършвал наблюдаване в региона и играел ролята на „ отцепка “, а перничанинът правил проникването, посредством потребление на профилирани механически принадлежности.

С прокурорско разпореждане периода на задържането им е продължен на 72 часа. Предстои внасяне на претенции за налагане на непрекъсната мярка за неотклонение задържане под стража. Полицията продължава работата за документиране на цялостната им незаконна активност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР