Двама души бяха задържани от полицейските служители, а няколко са

...
Двама души бяха задържани от полицейските служители, а няколко са
Коментари Харесай

Двама арестувани при протестната блокада на път Е-79

Двама души бяха арестувани от полицейските чиновници, а няколко са получили сигнален протокол при митингите на път Е79, заяви за Агенция „ Фокус “ инженер Васил Николов, който е ръководител на Протестния предприемчив комитет. Протестът блокира основната пътна артерия при гара Владая.
" Първоначално имаше периодическа обсада на придвижването, само че в следствие тя стана цялостна “ , съобщи Николов. Той уточни, че митингът е почнал в 17:00 ч. и е траял до 18:30 часа. Участие в него са взели сред 300 и 400 души. „ Протестът беше по-малък, тъй като рейсовете, които бяха планувани да тръгнат от Благоевград, Дупница, Кюстендил и Радомир ги отказахме, защото въпреки всичко постигнахме някакви сделки с Агенция „ Пътна инфраструктура " (АПИ). Затова взехме решение митингът да е алегоричен, като предизвестие “, сподели уредникът на протестните дейности.
„ Нашите претенции все още са от АПИ да спазят това, което са дали обещание, а то е до октомври да провеждат непрекъсната реверсивна организация на придвижването, посредством светофари . Ако до тогава забележим, че няма прогрес, даже и по-рано, тъй като настояваме да ни държат в течение, какво се случва, ще преминем към по-мащабни дейности, каквито бяха планувани и в този момент. Искахме цяла Южна България да се включи в митинга, само че след това го отменихме и го направихме местен “, акцентира инженер Васил Николов. По думите му, все още придвижването е нормализирано.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР