Двама души бяха убити при стрелба в гръцкия квартал на

...
Двама души бяха убити при стрелба в гръцкия квартал на
Коментари Харесай

Двама загинаха, а 13 са ранени при стрелба в Торонто

Двама души бяха убити при пукотевица в гръцкия квартал на Торонто, единият от тях е стрелецът. Ранени са 13 души, заяви началникът на местанта полиция Марк Сондърс.

Загинала е млада жена, заяви той на конференция. Пострадалите са откарани в болница. Сред тях има деветгодишно момиче, което е в сериозно положение.

Извършителят, който е стрелял с револвер, е убит в престрелка с полицията, добави Сондърс и изясни, че още е прекомерно рано за догатки какви може да са били претекстовете му.

Стрелецът е атакувал жертвите си в „ Грийктаун”, гръцкия квартал на града, на пресечката на булевардите „ Данфорт” и „ Лоуган”, към 10 часа вечерта в неделя локално време.

Свидетели оповестяват, че са чули сред 10 и 30 изстрела. В региона има доста известни заведения за хранене, кафенета и магазини.

Напоследък в Торонто зачестиха случаите на конфликти с потребление на огнестрелно оръжие, основно сред незаконни групировки. През уикенда в града даже бяха ситуирани спомагателни полицейски сили.

До момента няма данни за потърпевши или починали български жители при стрелбата в гръцкия квартал.

Генералният ни консул в Торонто Петър Крайчев се е свързал навреме с Кралската канадска конна полиция. Консулството ни е в контакт с локалните управляващи, следи развиването на обстановката и е разполагаем за оказване на подпомагане при нужда.

Наши сънародници, които желаят на получат настояща информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го създадат на дежурния телефон на представителството ни: +1 416 892 1738.

#TorontoShooting:

Toronto police say 9 people shot and shooter is dead in city's #Greektown.

WATCH THE FIRST VIDEO pic.twitter.com/vY3eHlONLY
— APN NEWS (@apnnewsindia) July 23, 2018
Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР