Двама души бяха убити и най-малко 20 души ранени при

...
Двама души бяха убити и най-малко 20 души ранени при
Коментари Харесай

Двама убити и над 20 ранени при стрелба преди концерт във Флорида

Двама души бяха убити и минимум 20 души ранени при пукотевица пред зала, в която е трябвало да се състои концерт, в град Хаялия в щата Флорида. Това заяви в Туитър шефът на полицията в окръг Маями-Дейд Алфредо Рамирес, представен от международните организации.

" Намирам се на мястото на още един тенденциозен и лицемерен акт на принуждение, при който бяха употребявани огнестрелни оръжия и бяха ранени над 20 души, а двама души, за жалост, бяха убити. Тези невъзмутими убийци са стреляли безсистемно по тълпата ", съобщи той.

Нападателите са били трима. Те са слезли от бял " Нисан ". Носели са автоматизирани оръжия и револвери. Открили са безсистемно огън по множеството, събрало се за концерт. После са избягали с колата. Полицията насочи апел към очевидци, които биха могли да оказват помощ за локализирането на нападателите.



Флорида си остава белязана от загатна за стрелбата от юни 2016 година, когато американски жител от афганистански генезис простреля 49 души в гей клуб в Орландо.

В последните месеци Съединени американски щати бяха разтърсени от няколко всеобщи стрелби - в център на куриерската компания " ФедЕкс " в Индианаполис, в офис постройка в Калифорния, в магазин в Колорадо и в няколко спа центъра в Атланта. Миналата сряда чиновник на общинска транспортна компания умъртви осем свои сътрудници в Сан Хосе в Калифорния, след което се самоуби.

Миналия месец президентът Джо Байдън дефинира насилието, при което се употребяват огнестрелни оръжия в Съединени американски щати, като зараза. Според профилирания уебсайт " Архив за насилието с огнестрелни оръжия " (Gun Violence Archive) предходната година е имало над 43 000 смъртни случая в Съединени американски щати, свързани с огнестрелни оръжия. В това число се броят и самоубийствата с огнестрелно оръжие.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР