Двама души бяха убити, а други 21 бяха ранени при

...
Двама души бяха убити, а други 21 бяха ранени при
Коментари Харесай

Полицията в Норвегия разследва ислямистки терористичен акт в гей бар в Осло


Двама души бяха убити, а други 21 бяха ранени при нахлуване в гей бар в норвежката столица Осло в ранните часове в събота. Полицията в Норвегия проверява случая като терористичен акт от ислямистки подбуди , оповестиха международните организации.

За офанзивата е арестуван мъж, който е бил под наблюдаване от службите за сигурност от 2015 година

"Всичко сочи, че става въпрос за офанзива на ислямски екстремист ", сподели министър-председателят на Норвегия Йонас Гар Стьоре , представен от Ройтерс.

"Все още не знаем дали ЛГБТ общността е била плануваната цел [на атаката], само че сигурно знаем, че тя е жертвата ", добави той.

В събота в Осло трябваше да се организира Прайд шествието за пълноправие на хората от ЛГБТ общността. То обаче беше анулирано поради терзания за сигурността.

"Има аргументи да се счита, че това може да е закононарушение от ненавист ", споделиха по-рано от полицията. "Разследваме дали Прайдът е бил цел самичък по себе си или има други претекстове. "

"На всички хомосексуални хора, които в този момент се опасяват и са в печал, споделям: всички сме с вас ", написа още министър председателят Гар Стьое в обява в Facebook.

Въпреки формалната анулация на шествието за пълноправие, стотици хора излязоха по улиците на Осло и сложиха цветя и флагове в цветовете на дъгата покрай мястото на нападението.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР