Двама души бяха простреляни, а ранените са най-малко 7 при

...
Двама души бяха простреляни, а ранените са най-малко 7 при
Коментари Харесай

Двама простреляни при протести срещу COVID ограниченията в Ротердам |

Двама души бяха простреляни, а ранените са минимум 7 при митинги против Коронавирус рестриктивните мерки в Ротердам. Демонстранти палиха коли и хвърляха камъни и фойерверки по служителите на реда, които отвръщаха с предупредителни изстрели и водно оръдие по време на митингите, предадоха Ройтерс и ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.

Говорител на локалната полиция сподели, че се били създадени предупредителни изстрели, само че и ориентирани изстрели, тъй като обстановката е била " застрашаваща живота " на чиновниците на реда. По думите й двама души са ранени, евентуално от предупредителни изстрели, само че точната причина ще бъде открита от следствието.

Заради безредиците са спрени до второ разпореждане влаковете до и от пристанищния град, без да са обезпечени заместващи рейсове за искащите да пътуват.

Демонстрацията, свикана от няколко организации, бе против проектите на държавното управление да вкара здравен документ поради увеличаващия се брой случаи със инфектирани в Нидерландия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР