Двама десетокласници на по 16 години се признаха за виновни

...
Двама десетокласници на по 16 години се признаха за виновни
Коментари Харесай

Десетокласници се признаха за виновни в това, че са държали марихуана

Двама десетокласници на по 16 години се признаха за отговорни в това, че са държали марихуана.

Районен съд – Дупница утвърди съглашението реализирано сред прокуратурата и отбраната на обвинените, като им наложи санкции „ Пробация “, с пробационни ограничения за период от по 6 месеца.

Разбирам, че решеното със съглашение дело има последствията на влезнала в действие присъда и съм склонен с тези последствия, обявиха по настрана пред съда двамата обвинени.

Те се признават за отговорни в това, че на 23 ноември 2022 година в гр. Дупница, в лек автомобил „ Ауди “, паркиран в ж.к. „ Бистрица “ и в тревиста повърхност до блок в ж.к. „ Старите жилища “, в съучастничество като съизвършители, в изискванията на продължавано закононарушение, са държали коноп. Макар и малолетни са могли да схващат свойството и смисъла на действието и да управляват постъпките си.

В лекия автомобил са държали 16 обекта с марихуана, с общо тегло 60,15 грама и обща стойност 360,90 лв., а в тревиста повърхност до блок в ж.к. „ Старите жилища “, са държали 9 обекта с марихуана с общо тегло 3,48 грама и обща стойност 20,88 лв..

Съдът дефинира наказване „ Пробация “, като би трябвало да имат наложителна регистрация по непрекъснат и сегашен адрес за период от 6 месеца и два пъти седмично да се срещат с  пробационен чиновник.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР