Двама човека са загинали и един е безследно изчезнал в

...
Двама човека са загинали и един е безследно изчезнал в
Коментари Харесай

Двама загинали и петима в неизвестност заради пожарите в Австралия

Двама индивида са починали и един е безследно липсващ в югоизточния щат Нов Южен Уелс. Четирима души са в неопределеност в прилежащия щат Виктория, на юг, където бушуват най-силните пожари през последните дни. Разрушени са десетки жилищни домове в  Нобра, Кобарго и Белоура. Голям пожар е обкръжил курортния регион Батманс Бей на югоизточното крайбрежие, където са се оказали блокирани неколкостотин туристи. Всички те били преместени в региона край морето, защото пътищата за евакуация са прекратени от огъня, осведоми Българска телеграфна агенция.

Премиерът на Виктория Даниъл Андрюс разгласи, че управляващите на могат да открият четирима поданици на Олбъри, оказали се в зоната на деен пожар. Жителите на 8 общини са били предизвестени неотложно да изоставен домовете си.

В град Малакута, на 500 км източно от Мелбърн, към 5000 души също се оказали блокирани от пламъците и са намерили леговище на градския плаж. Щатските управляващи във Виктория се обърнаха за помощ към военноморските сили на Австралия, с цел да бъдат те евакуирани с хеликоптери или кораби на безвредно място по море.

От началото на сезона на горските пожари в Австралия, където лятото е в разгара си, досега е доказана гибелта на общо 12 души. Повечето от тях са починали в източните, най-населени региони на страната, оповестява ДПА.

Пожарите, почнали в средата на октомври, до момента са опустошили над 4 млн. хектара площи. През последните месеци огънят е погълнал над 1000 къщи и над 2000 административни и икономически постройки, най-вече от които в Нов Южен Уелс. В този щат са унищожени над 2,7 млн. хектара растителност, отбелязва „ Ройтерс ”.

Поради заплаха от предизвикването на нови пожари някои общини анулираха празничните фойерверки в новогодишната нощ, които са традиция за страната. Разрешение за провеждането им получи единствено най-големият австралийски град, Сидни. Очаква се празненствата и фойерверките там да бъдат следени от към милион хора и да донесат доходи от 130 млн. австралийски долари (91 млн. щатски долари) за стопанската система на страната. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР