Двама членове на руската музикална група „Пуси райът“, известна с

...
Двама членове на руската музикална група „Пуси райът“, известна с
Коментари Харесай

Двама членове на „Пуси райът“ поискаха убежище в Швеция

Двама членове на съветската музикална група „Пуси райът“, известна с провокативните си осъществявания и митингите си против Владимир Путин, подадоха документи с искане за леговище в Швеция, съобщи ДПА.

Лусине Джанян и Алексей Кнедляковски обявиха пред Шведската държавна телевизия, че от 10 месеца са в Швеция с дребния си наследник.

Двойката взе участие в митинг на „Пуси райът“ в Сочи през 2014 година по време на зимните Олимпийски игри и дружно с още членове на групата бяха бити от охранители. Тогава групата таман бе пуснала нова ария, наречена „Путин ще те научи на обич към родината“.

След това Лусине, която е художник, изгуби работата си в университета в Краснодар. Тя твърди, че дружно с Алексей са били заплашвани, унизени и бити.

Двойката се намира в този момент в бежански център в Централна Швеция. Пред шведската телевизия Лусине и Алексей споделят, че са привикнали да бъдат в центъра на събитията, непрестанно да пътуват и да участват на разкриване на изложения. Сега им било мъчно да свикнат с тишината и спокойствието в Швеция. Алексей, който е един от дребното мъже, членове на „Пуси райът“, споделя обаче, че за тях няма да е добре да върнат в Русия, и споделя, че в Швеция те не се опасяват от самото начало, както в Русия.

Групата „Пуси райът“ стана известна през 2012 година с митинг против Путин в московската катедрала „Христос Спасител“. Тогава три девойки от групата бяха съдени.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР