Двама членове на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ

...
Двама членове на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ предложи да не се признава легитимността на Путин след 2024 г

Двама членове на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати изготвиха план за резолюция с искане да не се признава легитимността на съветския президент Владимир Путин, в случай че той се кандидатира за пети мандат през 2024 година, пише finanz.ru.

Промените в Конституцията на Руската федерация, въведени през 2020 година и „ нулиране “ на изискванията на Путин, бяха утвърдени „ в нарушаване на законите и интернационалните отговорности на Руската федерация “, които тя носи като член на Организация на обединените нации, ОССЕ, Съвета на Руската федерация. Европа и страна по съглашения по отношение на правата на индивида и законите за господство, се споделя в документа, който е направен от демократа от Тенеси Стивън Коен и републиканеца от Южна Каролина Джо Уилсън.

Путин два пъти е употребявал ограничаването за " два поредни мандата ", несъмнено от съветската конституция, и неговият мандат изтича на 7 май 2024 година
В същото време гласуването на поправките, които разрешават на Путин да отиде за пети и шести мандат, беше съпроводено от „ отчети за проведена насила на гласоподаватели, запълване на бюлетини, нарушение на тайната на вота и едностранно медийно отразяване в интерес на промените “, до момента в който на съперниците им беше отхвърлен достъп до ефирно време и бяха изправени пред забрани на акцията и блокиране на техните уеб сайтове, се споделя в проекторезолюцията.

Самото гласоподаване се организира в продължение на 7 дни, и то освен в профилирани изборни секции, само че и на спонтанни места, в това число пейки в парка, багажници и колички, а бюлетините бяха държани на предпазване в изборните комисии една нощ без без значение наблюдаване, конгресмени пишете.
„ В нарушаване на законите на Руската федерация и уговорките на Руската федерация в границите на ОССЕ и Съвета на Европа, съветските управляващи не поканиха интернационалните наблюдаващи за наблюдаване на гласуването и лимитирано вътрешно наблюдаване, допускайки единствено лица, утвърдени от обществеността. Камара под държавен надзор “, се споделя в документа.

Централната изборна комисия стартира да афишира резултатите от плебисцита още преди края му и крайната цифра - 78% за ремонти - се оказа доста по-висока от тази, дадена от социологически изследвания, до момента в който самостоятелни наблюдаващи оцениха вота като „ най-вече манипулирани в актуалната история ” на Русия, обръщат внимание конгресмените.
Те се базират на документа от срещата в Москва на Конференцията на ОССЕ за човешкото измерение, в който категорично се споделя, че „ въпросите за правата на индивида, главните свободи, демокрацията и върховенството на закона са въпроси от директен и законен интерес на всички участващи страни и не може да се смята за вътрешно дело ” страната.

В тази връзка се предлага да се реши, че приемането на измененията в Конституцията и нулирането на мандата на Путин е „ нелегално “ и всеки опит от него да остане на власт след приключването на сегашния и последния мандат „ би трябвало да докара до непризнаване от Съединените щати “.
По-рано, припомняме, Европейският парламент разгласи за незаконност на промените в Конституцията. В целесъобразна резолюция, призната предишния септември, Екологичен потенциал прикани управляващите на Европейски Съюз да „ изискат от Русия да отстрани или преразгледа всички закони, които са несъвместими с интернационалните стандарти “, в това число конституционни промени.

„ Като член на Съвета на Европа и ОССЕ Русия се ангажира да зачита главните свободи, правата на индивида и върховенството на закона в сходство с Европейската спогодба за правата на индивида и Международната спогодба за цивилен и политически свободи “, написа евродепутатите. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР