Двама британски брокери на виртуални валути са станали жертва на

...
Двама британски брокери на виртуални валути са станали жертва на
Коментари Харесай

Първи въоръжен обир на биткойни

Двама английски брокери на виртуални валути са станали жертва на въоръжен грабеж от страна на четирима маскирани, които ги принудили да преведат биткойни по сметка, заяви Франс прес, базирайки се на в. " Дейли мейл ". Изданието акцентира, че това е първият сходен случай на кражба на виртуална валута, съобщи Българска национална телевизия.

Нападението е осъществено предишния понеделник в южното британско село Моулсфорд. Четиримата нападатели с качулки на главите проникнали в жилището на 31-годишната Ейми Джей и 30-годишния Дани Астън и принудили мъжа да направи финансов превод на биткойни от компютъра си.

Според националния фирмен указател Ейми Джей и Дани Астън са шефове на компанията Астън диджитъл кърънсис (Aston Digital Currencies), профилирана в ръководство на капиталови портфейли с виртуални валути, записана на домашния им адрес.

Компанията е основана през 2017 година в миг, когато биткойнът коствал към 2500 евро. Оттогава курсът на тази криптовалута мощно се промени, като на 17 декември доближи оптималната стойност от 16 323 евро. След това курсът му още веднъж спадна под прага от 10 000 евро.

До този миг никой не е задържан, само че съгласно полицията в Темс Вали нападателите може би са се насочили особено към Дани Астън заради историята на преводите му в интернет.

Използвайки псевдоним, той направил над 100 000 преводи с виртуални валути с 16 375 разнообразни сътрудници. Някои от тях го предложили поради положителните му достижения, като употребявали същинското му име, което може да е разрешило на нападателите да го открият.

Криптовалутите са виртуални валути, създавани посредством криптографски способи. Най-известната от тях е биткойнът, който съществува от 2009 година. За разлика от физическите валути като еврото или $, те не се контролират от никоя централна банка или държавно управление.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР